Pensionärsönskan att få åka 2CV

18 maj, 2015

När man blir pensionär kan det vara dags att fundera på vad man ännu inte upplevt i livet. När Fredrik Westman frågade pappa Lennart i Falun vad han önskade inför 65-årsdagen fick han till svar ”jag skulle vilja pröva att åka i en Citroen 2 CV”. En mycket rimlig och förnuftig önskan, som sonen förde vidare till ordförande Jörgen Britts i Dalaklubben. Lars Lyrvall i Borlänge, som äger en Charlestone, fick frågan om att vara chaufför och 65-åringen överraskades en dag med att det stod en ”drömbil” utanför huset . Vid närmare presentation visade det sig att Lennart och Lars var gamla bekanta. Med övriga familjen i följebil blev det en resa genom Falun och Vika, där Lennart har sina rötter, och vidare den vackra vägen till Torsång . Efter att närmare beskådat bilens tekniska tog familjen över det fortsatta firandet. Det är väl inte säkert att det kommer in någon 2 CV i Lennarts pensionärsliv, men han har iallafall fått åka i en och det är en av livets viktiga upplevelser.

Referat: Lars Lyrvall